Opowiedz o jakichś innych obyczajach jeszcze. Twoja religia mnie coraz bardziej fascynuje. No powiedz - gdyby jednocześnie pisały z Tobą dwie dziewczyny, czy masz prawo do bigamii?
_________________ ***wir haben angst und sind allein gott weiss ich will kein engel sein***
"a jdnak tacy ludzie mieszkają obok nas. może i Ty przybijasz im piątke..." - otarod
Tak mamy, np jeśli ktoś rozmawia ze mną na forum jakaś inna forumowiczka i ona odpisała więcej niż trzy razy, to musi zostać moją żoną i musimy się kochać pięć razy dziennie przez siedem dni.
Dobra
Na wszelki wypadek odpisuję jeszcze raz, aby dobić do wymagań.
Taka forumowiczka lub forumowicz bo musi być Waszej wiary?
Wracając do tematu, o co chodzi z tym mieszaniem krwi, skąd się to wzięło?
Nie wiem skąd się to wzięło, tak samo jak nie wiem, skąd się wzięło określenie kocia wiara.
Jak ktoś chce się czegoś więcej dowiedzieć to znalazłem audycje radiową.
http://www.brooklyn.org.pl/wywiadzsj.htm
Wiadomośc dla panow "Zydu" i "otarod".Chlopaki leczcie sie na nogi bo na glowe juz za puzno.W morde jeza.Jakis pedal wymyslil mieszanie krwi i wierne jego pedalontka powtarzaja to dalej.Zalosne.Nie ma nic takiego jak mieszanie krwi(wiem bo jestem Świadkiem Jehowy, ale nie takim jak szanowny pan Zydu).Ty Zydu ty moze jastes tym kim sie podajesz w ksywie?A jak Zydu ty jestes ŚJ to ja jestem arcybiskup, bo pewnie gowno wiesz o naszej religii.
A kocia wiara to troche nie na miejscu okreslenie.To tak jakbysmy gadali na wasza religie nie Katolicka ale Katowicka itp
Ostatnio zmieniony przez RaFeN 2007-01-09, 17:34, w całości zmieniany 1 raz
---------------Jeśli piszecie o świadkach Jehowych to nie ma czegoś takiego wersja u góry jest poprawna. Świadkowie Jehowy
---------------Jeśli piszecie że to kocia wiara to mam do was pytanie. Czy wiecie że Bóg ma imię ?
---------------Jeśli wiecie to dobrze jeśli nie to zapytajcie sie podręcznego księdza o nie.
---------------Jan Paweł II nawet je wypowiedział w jednej homilii. Ale większość nie wiedziała o co chodzi i nie zwróciła uwagi.
---------------Dlaczego 10 przykazanie brzmi co najmniej głupio ? Bo wtedy kościół by nie miał możliwości zarobkowania.
---------------Zanim ocenisz to co napisałem, poszukaj prawdy na własną rękę.
---------------Mam nadzieję że nie uraziłem nikogo kto na tym nie zarabia
---------------Pozdrawiam.
---------------P.s. Nie ma żadnego mieszania krwi... Niesamowita głupota ponieważ świadkowie Jehowy czczą przykazania Boże wszystkie 10 ----Nie pożądaj żony bliźniego swego ani żadnej rzeczy która jego jest. - To jest jedno przykazanie a w kościele katolickim rozbito je na dwa. Tak więc czczą tylko 9.
---------------Rozumiem złość ludzi wywołaną moją wypowiedzią ... Nic na siłę
Ja czuję się urażona tym całym obrzędem, co ktoś wymyślił sobie. Jestem z rodziny Świadków Jehowy i dla mnie jest to właściwa religia i nie chcę jej zmieniać.
advanced napisał/a:
Jeśli piszecie że to kocia wiara to mam do was pytanie. Czy wiecie że Bóg ma imię ?
I to jest dobre pytanie! Jak rozmawiałam o tym z kumplem to on mi wmawiał, że Bóg nie ma imienia, a do Biblii to praktycznie w ogóle nie zagląda a już nie mówiąc o czytaniu. Naprawdę szkoda, że niektórzy ludzie, którzy jeszcze deklarują się, że są "zażyłymi katolikami", tak naprawdę mało co wiedzą.
Nie mam w sumie nic do tej wiary bo każdy wierzy w co chce. A biblia hmmmm... mało wiarygodne źródło jakichkolwiek informacji... Zważywszy na to kiedy była pisana a dokładniej ile po wydarzeniach jakie w niej są opisane... A wybrane księgi(?) czy jak to się tam nazywa, wybrane dlatego że np. kościołowi katolickiemu coś się w nich nie podoba albo zmienianie treści tak aby bardziej pasowała do przekonań tych marnych istot jakimi są księża. Jak dla mnie kościół jest zwykłą firmą, tyle że bardzo dobrze prosperującą firmą z tym że bardziej niż z wiarą kojarzy mi się z sektami...
Pozdrawiam
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!