Co jest dla was najwazniejsze w muzyce ktora sluchacie. Na co zwracacie uwage w pierwszej kolejnosci. Ja zawsze na poczatek patrze na przeslanie , nastepnie na slowa i styl, a na koncu na bit. :grin:
_________________ "Jednym daje złagodzić ból wódki szklanka, innym strzykawka, albo sznurek i klamka, ale to jest zbyt proste to jest tchórzostwem"
Trudno powiedzieć, ja chyba patrze najpierw czy wogóle mi sie muzyka podoba . Zreguły czuje już wtedy jej klimat wiec analiza przekazu zawartego w danym utworze przychodzi sama z siebie. Czasami zdaża mi sie, że przestaje słuchać muzy która mi sie podoba gdyż jej przekaz jest według mnie zły... takie kapele to naprzykład Konkwista 88. Trendi syf z debilnym przesłaniem zreguły wywołuje u mnie torsje wiec nieczęsto mi sie zdaża powyższe.
now łaśnie przesłanie jest naważniejsze.Mało znam świetnych piosenek, które po pierwszym przesłuchaniu polubiłam.Musze to przeważnie zrobić ze trzy razy.Zdarza sie że piosenka której nie lubie w końcu mi sie spodoba.Taj jakos wychodzi.Najważniejsze czy piosenka jest miła dla ucha, apotem to poprstu sie słucha.
A nie czujesz ze ta muzyka jest taka jakaś pusta, bez przekazu? Sama łupanka.
hehe:p a powiec mi jak sobie wyobrazasz nute np hardstylową w której nie ma dosc duzego basu;p wtedy to nie był by hs;p a co do innych gatunków które lubie np trance to oczywiscie w nim nie powinno byc pawie basu;p tylko relax:D
Najpierw najważniejszy jest wykonawca, później słowa(przesłanie) i na końcu bit. Choć bit jest ważny nawet bardzo.
malenka007 napisał/a:
najpierw na bit xD jak mi sie spodoba to slucham dalej
W tekno jest coś więcej niż "bit" (w technie nie ma bitow to inaczej sie nazywa). Tekno to tylko łubudu i tyle czy cos jeszcze można zwracać uwage?
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
Tekno to tylko łubudu i tyle czy cos jeszcze można zwracać uwage?
Zdziwiłbyś się ile znawca może powiedzieć o tej muzyce.
klown szyderca napisał/a:
Najpierw najważniejszy jest wykonawca,
Tzn że co jak kogoś nieznasz to niesłuchasz ?
klown szyderca napisał/a:
Choć bit jest ważny nawet bardzo.
Jest ale są ludzie któży mają taki flow, że nawet jak rymują do kiepskiego bitu to i tak kawałek jest niezły Np. Gural%Fokus%Grubson- Wyrok. Bit kiepski. Zwrotka gurala kiepska(stac go na wiecej) Natomiast fokus genialnie. Kawalka milo sie slucha mimo iż bit mi niepodchodzi
_________________ "Jednym daje złagodzić ból wódki szklanka, innym strzykawka, albo sznurek i klamka, ale to jest zbyt proste to jest tchórzostwem"