Imię: Anna
Wiek: 17 Dołączyła: 20 Cze 2007 Posty: 55 Skąd: Bóg wie gdzie :)
Wysłany: 2008-02-14, 17:00 nauczyciele
Czasami nauczyciele mimo swojej ogromnej wiedzy nie potrafią przekazać jej drugiej osobie...
Niektórzy mimo próśb o powtórzenie , wytłumaczenie..traktuja ucznia jak słup....
inni zaś zamiast prowadzic lekcje gadaja o pierdołach
np. moja nauczycielka od geografi.... zamiast realizowac z nami temat chyba z 4 razy opowiadała o ty jak to jej piesek boi się pieska jej sąsiadki, której to ona bardzo nie lubi.. no sorry ale to ja na wykład o sąsiadce przyszłam czy na lekcje geografii
a potem ona sie dziwi, że cała klasa nic nie kuma i jestesmy z tyłu z materiałem..
a jak u Was jest.... co Was irytuje w nauczycielach??
W sumie to zależy od samego ucznia są tacy co im się takie lekcje mogą podobać bo nic nie musza robić a są tacy co chcą się czegoś nauczyć u mnie w szkole też znalazło by sie kilku takich nauczycieli co maja bardzo dużą wiedzę ale nie umią jej przekazac np. marnują połowe lekcji i każą uczniom aby sami wypełniali cwiczenia, a jak to kazdy wie jak jest w szkole to wszyscy gadaja i nic nie robia a potem zostaje przeprowadzona w 15 min lekcja mam tez takich nauczycieli co w jedną lekcje przerabiaja kilka tematów a potem ktos przychodzi do domu i trzeba sie samemu uczyc zamiast spedzac mile wolny czas bo według mnie uczen powinien wynosic sam z lekcji tyle, zeby sam nie musial sie w domu uczyc (o ile slucha na leckcji) i po tym poznac dobrego nauczyciela
Imię: Anna
Wiek: 17 Dołączyła: 20 Cze 2007 Posty: 55 Skąd: Bóg wie gdzie :)
Wysłany: 2008-07-25, 19:57
niestety jest coraz mniej nauczycieli, którzy potrafią przekazać wiedzę oraz zaciekawić ucznia.
Uczniowie robie co chcą a gdyby mogli to by weszli na głowę nauczycielowi.. jak taka osoba może pracowac w szkole gdy niie potrafi uspokoić uczniów oraz wzbudzić szacunku do swojej osoby... nauczyciel ma być autorytetem dla wielu.. a tak niestety teraz nie jest.