Wysłany: 2006-12-09, 12:06 Seks za pracę w Samoobronie
Pewnie każdy słyszał o aferze seksualnej w Samoobronie. Jak oceniacie całą sytuację?
Jak donosi Gazeta Wyborcza poseł Łyżwiński i wicepremier Lepper wykorzystywali seksualnie pracownicę biura poselskiego Anetę K. Nie chcę tutaj nikogo bronić, ale...
Dziura w historii Anety K.
1)
W godnym prawdziwego brukowca tekście GW, czytamy:
"żeby utrzymać pracę, musiała mu świadczyć usługi seksualne.
- A gdyby pani odmówiła?
- Próbowałam. Gdy stawiałam opór, groził, że na moje miejsce są setki innych dziewczyn - mówi Aneta K."
2)
"W 2002 r. Aneta K. wystartowała z pierwszego miejsca listy Samoobrony do łódzkiego sejmiku. Była radną cztery lata, wciąż świadcząc usługi seksualne Łyżwińskiemu."
I w tym momencie cała historia się sypie. Radny sejmiku pochodzi z wyboru i nie może być odwołany. Nawet przez zawiedzionego w swoich amorach jurnego posła lub wicepremiera. A zasiadanie w sejmiku wojewódzkim to nie jest praca społeczna. Radnemu przysługują diety.
"Wysokość diet przysługujących radnemu nie może przekroczyć w ciągu miesiąca łącznie półtorakrotności kwoty bazowej określonej w ustawie budżetowej dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe"
Zgodnie z ustawą budżetową z 2002 roku kiedy Aneta K. została radną, kwota bazowa wynosiła wtedy 1.603,56 zł. Zatem maksymalna dieta przysługująca Anecie K. w 2002 roku wynosiła 1.603,56 x 1,5 czyli 2.405,34 zł. W 2006 roku kiedy Aneta K. kończyła swoją kadencję kwota bazowa wynosiła 1.726,74 a więc jej maksymalna dieta to 2590,11 zł. Innymi słowy jest to kwota równa średniej krajowej w tym okresie. "Miliony Polaków" (jak mawia Donald Tusk) utrzymują swoje rodziny z wynagrodzeń podobnego rzędu.
Mozna chyba z tego wyciągnąć jakiś wniosek?
_________________ "W głębi duszy wiemy przecież, że nasze życie to tylko seria uderzeń serca, z których każde może być ostatnim. Nie istnieje ani sprawiedliwość, ani logiczny i zrozumiały plan. Jest to tylko odroczenie wyroku na kolejny dzień."
-------------
LIFE IS A BITCH AND I AM HER PIMP! ]
Jak na razie to:
Gazeta wyborcza donosi, że....
Aneta K. twierdzi, że.....
Poczekam na dowody
Polityka to jedno wielkie ścierwo, nie ma tu przypadku. Ani przypadkiem nie jest ujawnienie tego w tym momencie ani wielkim zaskoczeniem dla mnie, że politykow stac jest na cos takiego. W końcu polityk też człowiek
No i wydało sie. Aneta K. wymyśliła sobie wszystko niewiadomo po co, niewiem co jej to dało. Ale teraz Jędruś powinien ją zniszczyć. Nie lubie takiego perfidnego oszustwa kobiet.
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
Imię: Piotr
Wysłany: 2006-12-10, 10:42
mówiła ze w tym czasie spała z 2 politykami z leperem i z nim zobaczymy jeśli Lepper się zgodzi na badanie i bezie wynik negatywny to będzie pewność że historia u kantowała ale Co by sie stało jak by to było dziecko Leppera o uj;D
_________________ Czasem też tak się zdarzy
Choć nie mieści się w głowie
Gdy Diabeł piwa naważy
Pić je będą Aniołowie
W jakiejś Gazecie [nie pamiętam tytułu] zostały umieszczone nieoficjalne wyniki i to raczej nie jest dziecko Łyżwińskiego.
klown szyderca napisał/a:
Nie lubie takiego perfidnego oszustwa kobiet.
A perfidne oszustwa mężczyzn lubisz? Szowinista!
_________________ "W głębi duszy wiemy przecież, że nasze życie to tylko seria uderzeń serca, z których każde może być ostatnim. Nie istnieje ani sprawiedliwość, ani logiczny i zrozumiały plan. Jest to tylko odroczenie wyroku na kolejny dzień."
-------------
Mendii czy mezczyzna mowi ze jakas kobieta jest matka jego dziecka i niechce ona placic alimentów?
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
Twoje "perfidne oszustwo" potraktowałam jako coś ogólnego nie odnoszącego się jedynie do tej sytuacji
-------------
Niewiem czy fajny taki rozgłos.... Nie chcialbym aby w ten sposob uslaszano o mnie w calym kraju.
Nie chcialbym aby w ten sposob uslaszano o mnie w calym kraju.
Ja też nie, ale niektórzy lubią jak jest o nich głośno. Ja na miejscu tej babki nie robiłbym z siebie takiego debila. Choć na pewno ładnie na tej aferze zarobiła:)
_________________ "Jednym daje złagodzić ból wódki szklanka, innym strzykawka, albo sznurek i klamka, ale to jest zbyt proste to jest tchórzostwem"