Wiek: 21 Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 369 Skąd: Łomża / Warszawa
Wysłany: 2006-09-09, 20:48
ale capoiera to bardziej zabawa a nie taniec A ja chce sie towarzyskiego nauczyc No jedyne co umiem to poloneza bo na studniówce to było Zapisze sie w wawie chyba na jakis kurs dla max poczatkujacych
Wiek: 21 Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 369 Skąd: Łomża / Warszawa
Wysłany: 2006-09-12, 21:55
Lisa napisał/a:
no nie wiem,jak umiesz i chcesz wymiatać to wkładasz trochę pracy w to...
tak no ale mowie to bardziej taniec a nie sztuka walki CHoc teoretycznie jesli ktos jest w tym mistrzem to kazdego moglby zalatwic.. ale zeby mis mistrzem to trzeba naprawde naście lat trenowac
Wiek: 18 Dołączyła: 10 Sie 2006 Posty: 325 Skąd: ByTuWziąśćNaPiwo
Wysłany: 2006-09-16, 18:09
Byłam na terningu przed chwila i uczyłam się 4 różnych"kopniaków" i 2 uników...
Może przez dynamikę ruchów wydawać się to tańcem,ale wbijają nam do głów,że to jest gra,w którą jeśli chcemy grać musimy znać ruchy(uniki,wykopy,salta itp.)
Od tego ile pracy w to wkładasz,zalezy jak szybko opanujesz umiejętności na stopień.Po roku masz inicjacje (ja mam w czerwcu).Przyjeżdża sobie /brazylijczyk,z którym grasz(/walczysz) i od tego zależy czy zdobędziesz inicjacje czy nie.
To,że masz parade do muzyki nie znaczy,że jest to taniec..
_________________ idź z podniesioną głową wśród tych,którzy na kolanach
Ja nie lubie tańczyć wole posiedzieć i sie pogibać i to mi wystarczy. Pozatym nie umiem tańczyć z tego co wiem .
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
kazdy jakos tanczyc umie bo takiego zwykłego dancowania na dyskotece naucz sie nie da to poprostu samo tak ciagnie jednym słowem to sie czuje
Nie bardzo czuję muzyke typu techno itp. Wole baunsowe klimaty wtedy nawet mam ochote potańczyć
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
Nie bardzo czuję muzyke typu techno itp. Wole baunsowe klimaty wtedy nawet mam ochote potańczyć
no ja nie mowie ze techno jeszcze zalezy kto co nazywa technem bo wixiarzy naćpanych z gwidkami to ja nie lubie;p a baunsik tez moze byc do tanczenia;p
no ja nie mowie ze techno jeszcze zalezy kto co nazywa technem bo wixiarzy naćpanych z gwidkami to ja nie lubie;p a baunsik tez moze byc do tanczenia;p
Może być może ale to już się inaczej tańczy trzeba się totalnie wyluzować podejrzeć odpowiednie ruchy i koko dżambo i do przodu!! . Technem nazywam te piosenki? które mają tylko tą śmieszną muzyke elektro i kupe basu że mało bani nie rozerwie.
Technem nazywam te piosenki? które mają tylko tą śmieszną muzyke elektro i kupe basu że mało bani nie rozerwie.
oh prosze Ciebie nie mieszkaj electro do techna electro nie ma zbyt duzo basu poprostu jest electryczne i bardziej spokojne a banie to hardstyle i hardcore dopiero rozrywa:P