I ani tepsa ani nikt inny Ci tego nie zagwarantuje w cenie 49zł .
Jak w TPSA( nie wiem jak jest w sieciach osiedlowych bo każda jest inna) podpisujesz umowe na 1mb/s to masz 1mb/s. Choć nie jest to gwarantowane. Mam umowe na 256kb/s i dokladnie tyle mam. Kumpel ma 1 mb/s i tez ma caly czas tyle co w umowie. Z tego co się orientuję TPSA nie ma wykupionego CIRa więc nie ma gwarancji. Żeby mieć gwarantowany transfer trzeba wykupić CIRa a to naprawdę dużo kosztuję. W większości firm w umowach jest napisane np do 1 mb/s.
_________________ "Jednym daje złagodzić ból wódki szklanka, innym strzykawka, albo sznurek i klamka, ale to jest zbyt proste to jest tchórzostwem"
W większości firm w umowach jest napisane np do 1 mb/s.
No właśnie o tym mówiłem .
RaFeN napisał/a:
Jak w TPSA( nie wiem jak jest w sieciach osiedlowych bo każda jest inna) podpisujesz umowe na 1mb/s to masz 1mb/s.
Nie koniecznie. Nie raz może spaśc Ci transfer poniżej 1024kb/s a to już oznacza ze nie masz gwarantowanego.
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
Nie raz może spaśc Ci transfer poniżej 1024kb/s a to już oznacza ze nie masz gwarantowanego.
Bo nie masz gwarantowanego. Jednak cały czas mam te 256 kb/s czasem ciut więcej zdaża się ze odrobine mniej. Ale ogólnie nie ma dużych skoków. Jak widziałem u niektórych to mają duże skoki. Raz więcej raz mniej. Ciągle się zmienia a w TP masz cały czas tyle samo(wahania są minimalne niemal niezauważalne i bardzo rzadkie). Tylko internet jest dość drogi. Sieci osiedlowe są tańsze.
_________________ "Jednym daje złagodzić ból wódki szklanka, innym strzykawka, albo sznurek i klamka, ale to jest zbyt proste to jest tchórzostwem"
A u mnie na lapku w domku działa jakiś wireless. Nie wiem skąd nie wiem jak ale siędzę i za free do was pisze Coprawda czasem przerywa ale na szybkośc nie narzekam
_________________ tanie wina sa dobre bo sa dobre i tanie
Nie wireless tylko hot-spot. Wireless to sieć radiowa, bezprzewodowa korzystająca z punktu dostępowego. Jeśli nie płacisz za niego to albo podłączony jesteś do nie zabezpieczonej sieci bezprzewodowej albo właśnie z hot-spota jak juz wspomniałem wyżej.
Pozdrawiam
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!