jak współcześni dorastający mężczyźni podchodzą do obowiązkowej służby wojskowej.. czy uważacie że to prawdziwa szkołą życia a może miejsce gdzie młodzi ludzie są tylko poniżani.. czy macie już za sobą komisję poborową ? jeśli tak to jaką macie kategorię i czy jesteście z niej zadowoleni ?
A jakie zdanie na ten temat mają dziewczyny.. czy na prawde za mundurem panny sznurem? czy mężczyzna który nie był w wojsku nie jest prawdziwym facetem ?
_________________ bądź dla mnie nadzieją gdy się wykrwawię..
pamiętam jak mój kumpel w czasie oczekiwania na decyzję mówił że kat. E dostają tylko kalecy bez rąk nóg i totalnie chorzy psychicznie chyba nie musze pisać jaką kategorię dostał
wrzody od 7 lat (raz są raz nie ma)
oraz uszkodzone stawy (tzn mam takie coś że jakaś tam błona która powinna zniknąć w czasie dojrzewania u mnie została) jedno kolano było cięte z tego powodu i na szczęscie naprawione.. wszelkie uderzenia kości idą w stawy dzięki czemu jeszcze nic nie złamałem mimo wielu upadków i potrącenia przez samochód
czy mężczyzna który nie był w wojsku nie jest prawdziwym facetem ?
Wojsko nie jest wyznacznikiem męskości. Wedlug mnie to tylko strata czasu.
Lyner napisał/a:
czy na prawde za mundurem panny sznurem?
Zależy od tego kto w tym mundurze
_________________ "W głębi duszy wiemy przecież, że nasze życie to tylko seria uderzeń serca, z których każde może być ostatnim. Nie istnieje ani sprawiedliwość, ani logiczny i zrozumiały plan. Jest to tylko odroczenie wyroku na kolejny dzień."
-------------
LIFE IS A BITCH AND I AM HER PIMP! ]
Lyner napisał/a:
czy na prawde za mundurem panny sznurem?
Za mundurem panny sznurem, za Nuno panny fruną
RaFeN napisał/a:
Lyner napisał/a:
ja posidam kategorię "pójdziesz na dupy" czyli D
Ja również. Z wojskiem niema problemu
A ja pewnie dostane A
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!
Coz, ja uwazam , ze obowiazkowa sluzba wojskowa jest potrzebna, ale nie w takiej formie jaka nam obecnie serwuja
Przeszkolenie byc powinnno, lecz krotkie (na boga nie 7 miesiecy - chociaz to i tak lepiej niz 2 lata ) i tresciwie. Cos w stylu kursu studenckiego
Sam mam A i wlasnie kombinuje co zrobic, zeby wreszcie mnie do rezerwy przeniesli, bo cos sie nie kwapia
Imię: Klaudia
Wysłany: 2006-06-20, 14:26
pfe dla mnie to akurat bez znacznia czy chłopak był w wojsku, czy nie. generalnie to chyba lepiej, nawet jak chlopak przezimował na studiach, a nie w wojsku P
heheh i jakos nie mam sympatii do umundurowanych, dajmy na to policja
Wiek: 21 Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 369 Skąd: Łomża / Warszawa
Wysłany: 2006-08-23, 21:52
Uwazam ze wojsko to lipa. Kazdy sie tym tak podnieca, uwaza ze to jakis wyznacznik męskości. A jakby obejrzeli np taki film polski "samowolka" to by zobaczyli jak jest w wojsku. Oczywiscie moze jedna na 100 jednostek to jednostki które faktycznie przygotują odpowiednio, wyszkolą, i będzie sie wspominac miło pobyt w wojsku. Niestety wojsko to nic innego jak szorowanie kibli, albo poniżanie przez "starszych" wojskowych. Sam do wojska nie ide bo załatwiłem se kategorie D, i nie żałuje. Dzięki temu nawet jakbym sie nie dostał na studia (a dostałem wiec szafa gra) to mógłbym sobie cały rok przepracowac. A który pracodawca zatrudni takiego, skoro jesli wezmą go do wojska to on NIE MA PRAWA go zwolnić.. i co?
Wojsko teraz to jest telewizja i spanie calymi dniami niektore tylko jednostki przygotowuja jakies pierdolki poligony itp.
Ja zrobie wszystko zeby nie pujsc do wojska. Kilka miesiecy straconych.
_________________ Jedyne w byciu pałą to wytrwałość, jedyne co robi konsekwentnie zostanie pałą choć mu pała mieknie. Ty zobacz kto Ci poda ręke? Może poda pałe?, obojętne, a takie słowa jak "siema", "dozoba" ich niema pało idź sie pałować!!